WIST U DAT?VOORBEELD VERZUIM

We gaan er even vanuit dat verzuim € 300,- p.p.p.d. kost. Ogenschijnlijk geen enorm bedrag.  Maar schijn bedriegt. Uitgaande van zeven dagen verzuim is dat € 2100,- voor één medewerker. Maar de cijfers lopen al snel op naargelang het verzuim onder de medewerkers toeneemt. Op een groep van tien medewerkers bedraagt het verzuim € 21.000,- en bij vijftien medewerkers met een verzuim van zeven dagen loopt het bedrag op tot boven de € 30.000,-. U kunt zich voorstellen hoe snel de bedragen zullen oplopen bij een langdurig verzuim en zeker wanneer er ook nog sprake is van een toename van het verzuim onder de medewerkers. Het is van belang om te onderzoeken waardoor het verzuim veroorzaakt wordt zodat adequaat en doelgericht de oorzaken aangepakt kunnen worden.

Reden genoeg om uw eigen organisatie eens nader onder de loep te laten nemen om erger te voorkomen. Efficiëntere maatregelen kunnen een enorm verschil maken.

 VOORBEELD COMPLEXITEIT

aten we er in dit voorbeeld eens vanuit gaan dat er allerlei procedures en protocollen opgevolgd moeten worden om tot een afwikkeling te komen. De tijd die verloren gaat aan de complexiteit van de te volgen procedures moeten niet onderschat of aan voorbij gekeken worden. Stel dat de complexiteit van de te volgen procedures voor één medewerker ca drie uur per week in beslag neemt. Dan denk u wellicht dat het om een karige drie uur gaat, maar vergeet niet de lijn door te trekken naar het aantal medewerkers die gehouden zijn dezelfde procedures en protocollen te volgen. Op een team van vijftien medewerkers praat je al snel over 2340 uur per jaar dat een waarde vertegenwoordigt van meer dan € 86.000,-. Dat wordt dan zomaar even door de gootsteen gespoeld. U verspilt niet alleen 2340 uur maar ook meer dan € 86.000,-. De moeite meer dan waard om hier even bij stil te staan.

Maar al te vaak wordt voorbij gekeken aan werkprocessen terwijl juist daar winst te behalen valt door een efficiëntere aanpak. 

KORTOM

Wat uw situatie ook is, efficiency zal pas doeltreffend zijn wanneer er onderzoek gedaan wordt naar de oorzaken. Door het bij de bron aan te pakken kan er structureel verandering plaatsvinden. Vandaar dat in het geval van coaching éérst onderzocht wordt of coaching noodzakelijk is, welke coaching aanbevolen wordt en waarom en niet andersom.

Bij verzuim kunnen de oorzaken anders zijn dan bij de complexiteit van het werk. Het is echter niet uitgesloten dat beide situaties met elkaar verwant zijn maar dat hoeft natuurlijk niet. Werkdruk, langdurige overbelasting en stress kunnen verzuim tot gevolg hebben. Medewerkers die niet op hun plek zitten of onder hun niveau werken kan eveneens verzuim tot gevolg hebben.   

Iedere organisatie is anders. Vandaar dat wij altijd maatwerkoplossingen aanbieden. Dus ook in uw geval. Twijfelt u of Efficiency Management het instrument is dat uw organisatie kan ondersteunen of wilt u graag meer informatie over hoe Efficiency Management u van dienst kan zijn neemt u dan vrijblijvend contact op.

Een oriënterend gesprek is geheel kosteloos en verplicht u tot niets.

Wij zijn u graag van dienst.