Voorbeelden Efficiency Management

Wat uw situatie ook is, efficiency zal pas doeltreffend zijn wanneer er onderzoek gedaan wordt naar de oorzaken. Door het bij de bron aan te pakken kan er structureel verandering plaatsvinden. Vandaar dat in het geval van coaching éérst onderzocht wordt of coaching noodzakelijk is, welke coaching aanbevolen wordt en waarom en niet andersom. Wij geven hier twee voorbeelden van zaken die bij de bron aangepakt kunnen worden met efficiency management. 

Play Video

Voorbeeld Verzuim

In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat verzuim € 300,- p.p.p.d. kost. Bij zeven dagen verzuim is dat € 2100,- voor één medewerker. Maar de cijfers lopen op naargelang het verzuim onder het aantal medewerkers toeneemt. Op tien medewerkers bedragen de kosten € 21.000,- en bij vijftien medewerkers met een verzuim van zeven dagen meer dan € 30.000,- U kunt zich voorstellen hoe snel de bedragen zullen oplopen bij een langdurig verzuim. Het is van belang om te onderzoeken waardoor het verzuim veroorzaakt wordt zodat adequaat en doelgericht de oorzaken aangepakt kunnen worden.

Reden genoeg om uw eigen organisatie eens nader onder de loep te laten nemen om erger te voorkomen. Efficiëntere maatregelen kunnen een enorm verschil maken.

Per medewerker, per dag
0
Per medewerker, per week
0
10 medewerkers, per week
0
15 medewerkers, per week
0

Voorbeeld Complexiteit

In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat er allerlei procedures en protocollen opgevolgd moeten worden om tot een afwikkeling te komen. De tijd die verloren gaat aan de complexiteit van procedures moeten niet onderschat worden. Stel dat de complexiteit van te volgen procedures drie uur per week in beslag neemt. Dan denk u wellicht dat het om een karige drie uur gaat. Vergeet niet de lijn door te trekken naar het aantal medewerkers die gehouden zijn dezelfde procedures en protocollen te volgen. Op een team van vijftien medewerkers praat je al snel over 2340 uur per jaar dat een waarde vertegenwoordigt van meer dan € 86.000,-. Dat wordt dan zomaar even door de gootsteen gespoeld. U verspilt niet alleen 2340 uur maar ook meer dan € 86.000,-. De moeite meer dan waard om hier even bij stil te staan.

Maar al te vaak wordt voorbij gekeken aan werkprocessen terwijl juist daar winst te behalen valt door een efficiëntere aanpak.

Uur per week, per medewerker
0
Uur per jaar bij 15 medewerkers
0
per jaar verdampt
0

Luister elke zondag tussen 12:00u en 13:00u naar ons item op Radio121. Aflevering gemist?