ID-Scan: De Business Insight Tool​

De ID-Scan is een business insight tool gebaseerd op de methodiek van het baanbrekende werk van o.a. Simon Sinek. De 12 archetypes van Carl Jung en de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Een nulmeting en 360 graden analyse tool.

De business insight tool helpt om o.a. de identiteit van je bedrijf te doorgronden. Duurzaamheid-strategieën en beleidsvorming van jouw organisatie in kaart te krijgen, maar ook hoe men op dit moment denkt over omgaan met duurzaamheid. Je ontdekt welke duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties het beste aansluiten.

The Golden Circle

Simon Sinek gaat in dit onderdeel van de business insight tool in op het Waarom, Hoe en Wat. The Golden Circle van Sinek brengt eenvoudig in kaart wat, hoe en waarom bepaalde organisaties of producten zich onderscheiden van anderen. Hiermee wordt een solide basis gecreëerd voor duurzame groeiambities. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor Efficiency Management en coaching.

de 12 Archetypes

Merkpersoonlijkheid wordt bepaald aan de hand van de 12 archetypes van Carl Jung. Volgens Jung zijn archetypes universeel herkenbare karakters die tijd, plaats, cultuur, geslacht en leeftijd overstijgen. Een archetype geeft je merk een karakter en zorgt voor onderbewuste verbondenheid bij je medewerkers en je doelgroep. 

Met een duidelijk karakter trek je de juiste klanten, medewerkers en partners aan. Het karakter van je merk geeft o.a. richting aan de toon van de verbale communicatie. Het gedrag van je medewerkers. Organisaties die zich consequent als een bepaald archetype gedragen, worden sneller herkend.

17 goals of Sustainable Development

De Sustainable Development Goals (SDG’s), opgezet door de Verenigde Naties in 2015, Ontwikkelingsdoelen, bestaan uit 17 doelen, die de wereld tot ‘een betere plek moeten maken in 2030’. Op deze manier worden globale doelen lokaal gemaakt. 

De ID-Scan legt jouw organisatie langs deze 17 doelen en je ontdekt welke van deze duurzame ontwikkelingsdoelen het beste bij jouw organisatie passen. Op basis daarvan bepaal je jouw duurzaamheidsstrategie.

3 perspectieven op jouw onderneming

De ID-Scan is een business insight tool waarbij snel en efficiënt een 360 graden scan wordt gemaakt.
Dat betekent dat je onderneming of instelling rondom wordt geanalyseerd vanuit 3 perspectieven.

Eigenaar/ Directie/ Management

Medewerkers

Externe relaties

Beter inzicht in je bedrijf

De nulmeting is ontwikkeld aan de hand van het Business Identity Canvas (BIC) systeem. Ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring én het baanbrekende werk van o.a. Simon Sinek en Carl Jung.

De ID-Scan helpt je om de identiteit van je bedrijf te doorgronden. Wat je daaraan hebt? De identiteit is het fundament waarop je jouw strategische beslissingen neemt. Of dat nu is op het gebied van HR, marketing, innovatie of duurzaamheid.

Het proces van de ID-Scan

Heb je besloten om een ID-Scan te laten uitvoeren, dan doorloop je de volgende stappen:

Selectie

Verzenden

Rapportage

Actie

Waarvoor zet je de ID-Scan in?

De identiteit doorgronden van bedrijf of instelling, waardoor je ontdek wat je eraan hebt.

Pijn- en pluspunten.

Het formuleren van beleid.​

Het ontwikkelen van een (duurzaamheids)strategie.​

Realiseren van een cultuurverandering.​

Het bepalen van een nieuwe merkidentiteit en/of positionering.​

Realiseren van imagoverbeteringen.​

Employer branding.​

Creëren van een stabiele basis van waaruit je jouw koers richting de toekomst uitzet.​

Hoe wordt er over duurzaamheid gedacht en mee omgegaan. ​

Voordelen van de ID-Scan

360 graden scan vanuit 3 perspectieven.

Stakeholders worden intensief bij het proces betrokken.

Onbeperkt aantal medewerkers, hoe meer, hoe beter de inzichten.

Snel & efficiënt; geen persoonlijke interviews nodig.

Uitgebreide en inzichtelijke rapportage.

Bewezen methodiek: volledig doorontwikkeld.

Beschikbaar in het Nederlands, Engels & Duits.

Kies de ID-Scan die bij jouw organisatie past

Gratis ID-SCAN DEMO

Dit is een proefversie

Geef duurzaamheid een permanente plek in je organisatie. Dat begint bij de identiteit van de organisatie en de SDG’s die daarop aansluiten.

Merkpersoonlijkheid

Wordt bepaald aan de hand van de 12 archetypes van Carl Jung.

INTERNE WAARDEN

DUURZAAMHEID

Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn bedoeld om een sociaal en ecologisch duurzame toekomst voor iedereen te waarborgen. De werelddoelen bieden een gedeelde to-do-lijst van 17 met elkaar verbonden doelen voor 2030.

De SDG’s vormen de basis voor het ontwikkelen en implementeren van een duurzame bedrijfsstrategie in lijn met de identiteit van je organisatie. Het helpt je in beeld te brengen wat je al doet en welke prioriteiten je wil stellen voor de toekomst.

Deze versie kan worden toegepast op één organisatie met maximaal 5 personen. Wil je vervolgstappen zetten om de duurzame identiteit van jouw organisatie volledig in kaart te brengen? Dan helpen we je hier graag bij.

ID-SCAN 360 graden analyse

Dit is de uitgebreide versie

De ID-SCAN is een analysetool waarbij een 360 graden scan wordt gemaakt. Een ‘rondom’ analyse vanuit 3 perspectieven: Eigenaar/ Directie – Management – Medewerkers.

The golden circle

Hier wordt uitgebreid ingegaan op Why, How, What van Simon Sinek.

De organisatie

Het merk

DUURZAAMHEID

De Sustainanble Development Goals (SDG’s)

Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in welke waarden of cultuuraspecten directie en medewerkers belangrijk vinden. Maar ook of externe relaties dat herkennen. Tegelijkertijd leer je uit de scan welke positieve punten binnen een bedrijf verder uitgebouwd kunnen worden.

Deze rapportage is een nul-meeting en geeft inzicht in wie je bent, waar je staat en waar je naartoe wilt. Het vormt het vertrekpunt voor een (meer) betekenisvolle organisatie. Heeft u interesse of zijn er vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Wat kan de ID-Scan voor jouw organisatie betekenen?

Wil jij weten wat de ID-Scan specifiek voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan de ID-Scan aan en kies voor de demo-versie of kies voor de uitgebreide versie (prijs op aanvraag) 

Je ontdekt op een efficiënte en snelle manier hoe jouw organisatie kan bijdragen aan de Global Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Start vandaag nog!

Vraag hier jouw ID-Scan aan!

Luister elke zondag tussen 12:00u en 13:00u naar ons item op Radio121. Aflevering gemist?