hot-air-balloon-2411851_1280

Van droom naar werkelijkheid?

Een eigen onderneming. Blijft het bij een droom of wordt het (ooit) werkelijkheid? Laat ik alles bij het oude? Wel zo veilig! Je kent het vast wel, het idee om voor jezelf te beginnen. Maar hoe doe je dat en wanneer weet je nou echt dat je het moet gaan doen? En hoe kom je daarachter?

Een eigen onderneming. Blijft het bij een droom of wordt het (ooit) werkelijkheid? Laat ik alles bij het oude? Wel zo veilig! Je kent het vast wel, het idee om voor jezelf te beginnen. Maar hoe doe je dat en wanneer weet je nou echt dat je het moet gaan doen? En hoe kom je daarachter?

Waar moet ik beginnen? Is dit wel het goede moment? Ik wil nog zoveel andere dingen doen. Alsof je dat met een eigen onderneming niet meer zou kunnen! Heb ik startkapitaal nodig en hoeveel? Hoe kom ik er eigenlijk aan? En stel je eens voor dat het niet lukt, wat doe ik dan? Wat zullen mijn vrienden wel niet zeggen? Ik hoor ze al in mijn oor fluisteren, “ik zei het je toch, begin er nou niet aan”. Komt je dit bekend voor? Is het vluchtgedrag of uitstel van executie?

Het oneindige wikken en wegen om uiteindelijk tot de conclusie te komen, dat het beter is om alles bij het oude te laten, om vervolgens letterlijk wakker geschud te worden door je onderbuikgevoel, wat je keer op keer helpt herinneren dat je nog steeds die struisvogel bent. Geen ontkomen meer aan!

Voor mij in ieder geval niet en zeer herkenbaar. Ik hoor jullie denken, “hoe bedoel je, je hebt je droom toch verwezenlijkt?” Dat is waar, maar ook ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Ik ben door dezelfde fases gegaan en geloof me, de excuses die ik keer op keer weer wist te verzinnen om er niet voor te gaan, waren grandioos. Maar van zeer korte duur. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeker in mijn geval.

Hoe ben je dan toch tot een besluit gekomen om je dromen te verwezenlijken? Geloof het of niet. Letterlijk door een wake-up call. Ik werd midden in de nacht wakker. Ik realiseerde mij dat ik totaal niet meer gelukkig was met mijn carrière, terwijl ik toen al bijna twintig jaar ondernemer was.

”Is dit wat je de rest van je leven wil?” Spaans benauwd kreeg ik het bij die gedachte. Letterlijk schoot door mijn hoofd, “wat heb je te verliezen?”. Mijn eerste reactie was natuurlijk, een hele hoop. Maar daarvan realiseerde ik mij dat het slechts om de materiele dingen ging en die waren vervangbaar en waarvan een groot deel niet eens noodzakelijk.

Wat niet vervangbaar was, was mijn tijd en het besef dat alleen ik de mogelijkheid heb om de koers van mijn leven te bepalen en dat alleen ik spijt zou krijgen als ik mijn dromen niet najaag. Want als de tijd vervlogen is, is er geen weg meer terug. Het is nu of nooit.

TIPS & ADVIEZEN!
Wees eerlijk en luisteren naar jezelf. Het gaat om wat JIJ wilt. Geloof niet alleen in jezelf maar weet ook dat je de kracht en wijsheid hebt om alle antwoorden en oplossingen te vinden die je nodig hebt. Vindt eerst de antwoorden op al je vragen. Ben je inmiddels ook getransformeerd naar die struisvogel? Dan zou ik maar snel van start gaan.

Share this post

Luister elke zondag tussen 12:00u en 13:00u naar ons item op Radio121. Aflevering gemist?